МиКомерц
МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(470x90)

Усвоен Кварталниот извештај за извршување на буџетот на Општината за последните три месеци од 2018 година.

Покрај за ова советниците дебатираа за физибилити студијата за третман на комунален отпад, а беше усвоена одлуката за воспоставување на соработка со општина Демир Капија.Советниците ја усвоија и предлог одлука за заштита и благосостојба на бездомни кучиња затекнати на јавни површини без сопственик за 2019-та како стратегија на за лица со инвалидност како повеќе програми и извештаи на разни тела чија надлежност ја има Советот на Општината.Неколку материјали кои се однесуваат на работењето на ЈП „Комуналец„ поврзани со ангажман и утврдување на ценовници, и други прашања,мисто така беа едногласно усвоени од советниците на опозицијата и позицијата.Едногласно беше дадена виза за Програмата за одбележување на Свети Трифун Денот на Лозрите.

На ова седница советниците можеа да поставуваат советнички прашања до градоначалникот Митко Јанчев и неговиот тим во Локалната самоуправа.

0000055444444.jpg000111222222.jpg