МиКомерц
МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(470x90)

Конзулатот во Кавадарци е сместен во просториите на Компанијата ИГМ ТРЕЈД а почесен конзул е Александар Гечев.На свеченоста на откривање на плочата на Конзулатот присутвуваа министри,преставнци на бизнис секторот од државата , а присутните ги поздрави и вицепремирот на Владата Кочо Анѓушев.

На средбата пресуатвув: М-р Митко Јанчев-градоначалник на Кавадарци, градоначалници од овој регион, деловни партнери и соработници на кавадаречката компанија која е една од најуспешните фирми во државата, а и во Словенија каде ИГМ ТРЕЈД во нова фабрика вложи 40 милиони евра, каде остварува приход од 50 милиони евра годишно и спаѓа во редот на поуспешните компании во ова земја.Со причина беше отворено конзуларн ото преставништо:Економската соработка и наши влоѓувања во ова земја преставува одличен мотив за нејзино развивање и во други области, освен во металургијата како во винскиот , бизнис и други сфери.

Обраќања имаа: -Словенечкиот амбасадор- проф. Д-р Милан Јазбец

-Почесниот конзул на Р.Словенија во Македонија - Александар Гечев

-Потпретседател на Влада -Кочо Анѓушев

72761855_553337612086495_3360928633446203392_n.jpg73014929_397213121183446_8326992665459556352_n.jpg72422241_444263499550485_67389432738611200_n.jpg72957285_629715424100035_2552755331826450432_n.jpg72355462_507949973383637_179816588327780352_n.jpg