МиКомерц
МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(470x90)

Општина Кавадарци преку ангажираната оператива наспецијализираната фирма „БОЈТА инг“ од Скопје, денес накружните текови поставува 24 светлечки табли со соларни панели.Се работи за сообраќајни знаци од вертикалната патнасигнализација со кои значително ќе се подобри регулацијата надвижењето на пет кружни текови во градот.Најмногу знаци осум ќе се постават на кружниот тек кајзградата на Граничната полиција. По четири знака ќе се постават накружните текови кај автобуската станица, кај Винсрска визба„Тиквеш“, потоа на кружниот тек кај училиштето „Гоце Делчев“ и налокацијата кај зградите „Белка“Во оваа фаза од проектот се поставуваат и 159 знаци и 200столбови како дел од вертикалната патна сигнализација на повежеулици во градот.

88184828_2663167790573932_8708155740075851776_n