МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(770x120)

Деновиве излезе од печат нова книга на плодниот писател од Кавадарци, публиист, хроничар на времето,..човекот кој го одбележа и беше активен учесник во времето од 60 до ,90 сетите години на минатиот век ,2000 до 2010 година.Ако сте читале некоја од неговите пубикации знаете за каков профил на човек се работи.Децата тоа го спознаваат низ неговите песни и писанија кои ги имаат во задолжителната лектира а повозрасните можат да го прочитаат во разните анализи и сведоштва за настани од поблиското но и подалечното минато.

Ова нова книга, под наслов КОЛКУ ДА СЕ РЕЧЕ, која ја издаде Библиотеката Феткин од Кавадарци е сублимат на случувања кои тој се случуват кај нас низ разну записи и тоа ; Случувањата во Фе-ни, одржувањето на Тиквешкиот Гроздобер,Политички настани, за статусот на лозарите ,Компаниите од Кавадарци кои започна да го трасираат патот во економијата на Македонија и друго.

Мукаетов прави пресек на ретроспективи моменти од културата низ негови и пишувања на други јавни личнисти не бегајќи од вистинските причини за нивно јавно одржување.Книгата е одличен пресек на едно време, и вистинска причина да се прочита за денешните генерации и за повозрасните кои имаа можност да се потсетат на минатото.

м.д.

129132570_3535979103190231_8199449950412107178_n 129133486_1051763828569954_3823088598744136434_n 129154578_791781631406450_7214604906289165438_n 129162533_397591611589369_8606886686502616917_n