МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(770x120)

ДЕЛА НА ЖЕНИ УМЕТНИЦИ КОИ ИЗЛАГАЛЕ ВО КАВАДАРЦИ

Денеска точно напладне во локалната музеј галерија Кавадарци беше отворена изложба во пресрет на денот на жената. Во оваа изложба се содржани дела од жени уметници чии дела се отстапени на Музеј Галерија Кавадарци во периодот кога нивните изложби биле презентирани во нашиот Музеј. За самата изложба говореше Билјана Галабова кустос историчар на уметноста

м.в.

157648637_216620516832612_9164023575945769366_n (1) 157861496_425868402045653_2208792942400943545_n (5) 157917846_623795381797782_3692585344862958699_n