МиКомерц
МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(470x90)

Советот на Општина Кавадарци денеаска ја одржа последнтаа 62 седница во стариот- постојан состав.

На дневен ред беа повеќе материјали а моментот во кој се наоѓаме -Локални избори, беше искористен да се слушнат партиски ставови и критики. Беа јавно изнесени критики за високи плати во некои сектори во Комуналец на што Јанчев демантира и образоложи дека тоа не е така.

Сепак натамошниот тек на седницата помина во коректна атмосфера.Сите точки од дневниот ред беа речиси едногласно усвоени освен две во кои двајца советници беа против.

Без расправа беа усвоени изештаите за работењето на основите и средните училишта во Кавадарци а на крајот на ова 62 заседнаие на присутните им се обрати градоначалнкот Митко Јанчев кој се заблагодари за 4-годишната конструктивност и успешна соработка на институцијата градоначлалник и советниците.

243192047_549330989703324_5958430437374038671_n 243216412_189810133157164_4364530681018987031_n 243364278_1059699868131373_1721835691281048793_n 243853941_573356970574208_3091042604901281398_n