МиКомерц
МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(470x90)

Новогодишната бајка на Дедо Мраз во Кавадарци продолжува и ова година.

Новогодишниот град и бајка ке ја отвори за сите деца во светот од 16 декември а ќе затвори в година на 20 јануари 2022 година .Дедо Мраз годнава ке биде на дофат на сите деца кои ке сакаат да го видат него, и неговата новогодишна бајка која е сместена на улица „Дисанска,, во Кавадрци на старата локалција на која се наоѓа изминатите 20-на сетина години.

Инаку досега тој подели над 20.000 новогодишни пакетчиња , а дел од средствата кои ги заработи ги намени за од донации од свои уплаќања.

Дедо Мраз од Кавадарци сите средства годинава ги намени за хуманитарни цели.Информираме дека минатата година на три деца Дедо Мраз им донира материјални средства како помош за реализирање на операции.

Од годинава , родителите или бабите и дедовците на децата кои ке дојдат за новогошно пакетче , ќе го плаќаат по 150 денари. Сите средства ке бидат уплаќани на посебна сметка , која пак ке биде наменета за помош на децата кои имаат потреба од разнуи хуманитарни цели, ни кажа Дедо Мраз.

Ако Дедо Мраз инисистира и спроведува една хумнанитарна идеја која има оправданост, за во акцијата за домнирање не се клучат и поголемите доходовни фирми и компаниии од Кавадарци.

Првата средба на Дедо Мраз со децата ја имаа денеска на 15 декемви со членовите на ФА ,,Истобања,, кој го поосетија а потоа имаа настап на Градскиот Плоштад.

И годинава нема да изостанат посетите кои Деди Мраз ги прави за своите посетители кои имаа желба да претојуваат во Кавадарци и притоа да ја проследат работата на одредени коммпании кои се бават со производтво или услуги.

333112

267865200_3187126228178083_748224441649592596_n

266815178_581764192911618_8828881185352688030_n 266652005_936874447202599_1607105797813727171_n 266384302_3220609564850222_7413888252613582054_n 266347423_1295741797574482_7307030339488542189_n 266335367_5110258882341791_5231999634945046051_n 265888447_897086504505193_9093821367032163242_n 265835477_3036461356626881_7013412645828882182_n 265670869_302351001789682_4057243048072418767_n 265665912_387685776436180_605551784675525974_n