МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(770x120)

Kавадарци oд денеска има нова детска градинка.Името и е „Сонце“ а ќе работи во состав на ООДЗ „Рада Поцева“ .Во неа ке бидат згрижени 142 деца во седум групи. Новата градинка чини 57.4 милиони денари.

На свеченото отворање денеска присуствуваа министерката за труд и социјална политика, Јагода Шахпаска, градоначалникот Митко Јанчев и директорката на градинката Цанка Добринова. Во изминативе четири години, заедно со новиот објект, капациетот на градинката е проширен за 380 места, со тоа Кавадарци нема повеќе проблем со капацитет за згрижување на деца во градинка.

33444 556666 (1)