МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(770x120)

„Пробаскет„ во првото коло на домашен терен го пречекува шампионнот „Бадел“

Најквалитетното кошаркарско натпреварување во женска конкуренција ке стартува на 8 октомври. Мнозинството на претставници на Здружението на Прва лига-жени, го утврдија системот и календарот за натпреварување. Беа одредени и натпреварувачките броеви во женскиот сегмент. Согласно со Бергер-системот, формирани беа и двојките за првото натпреварувачко коло во кое ке се сретнат МЗТ Скопје Аеродром – Крива Паланка, Вардар - Струга, Гризли Баскет – Баскет Кам а во Кавадарци екипата на Пробаскет ке ја има честа да го нагости шампионот Бадел.

М.В.