МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(770x120)

Одржана шестата форумска сесија во Демир Капија

Во просториите на Центарот за едукација и вмрежување во туризмот – ЦЕНЕТ се одр...

Локалната самоуправа започна со реконструкција на улица „Орце Николов“ во Демир Капија во должина од 500 метри и широчина од 4 мет...

Советот на општина Демир Капија разгледа и усвои дванаесет точки од дневниот ред.Притоа беше донесена одлука за измена и дополнување ...

Во Демир Капија во тек се градежните работи за реконструкција на улица Илинденска со крак улица Питу Гули. Со реконструкцијата ќе се и...

На 27 и 28 август се одржа традиционалниот Демиркаписки панаѓур посветен на верскиот празник Голема Света Богородица“.Годинава пана...

Граѓаните на Демир Капија се подготвуваат за прослава на големиот христијански празник „Голема Света Богородица“. На овој верски ...

ВО „ПОПОВА КУЛА“ ДЕНЕСКА СТАРТУВА БЕРБАТА НА ВИСОКОКВАЛИТЕТНАТА СОРТА ГРОЗЈЕ ТЕМЈАНИКАТА

Започна бербата на грозје во Винар...

По осми пат до 27 август ке се одржува турнирот во мал фудбал „Голема Света Богородица“.

Во оваа спортска манифестација во Де...

Во Демир Капија ке се градат улици и ке се реконструира и Домот на Културата

Во Локалната самоуправа на Општина Демир капија беа по...

Христијански празник летна „Света Петка“ верниците го прославија организирано во природа кај изградената чешма ,,Света Петка,, koja ...

МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(770x120)