МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(770x120)

Фотографот Ристо Чачков остави белег на едно време со својот оригинален начин и изработка на фотографии

Ве потсетуваме на Ристо Чачков-Чачко, фотограф од Кавадарци. Ристо беше фотограф теренец, кој најчесто одеше по селата, на места каде се одржуваа културни, спортски и туристички манифестации. На оваа фотографија од Бранко Ивановски го гледаме Ристо на Тиквешкиот гроздобер 1967 година во близината на мостот на реката „Луда Мара“.