МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(770x120)

Oд 28 до 30 мај во селото Бегниште се одржала реонска конференција, на која присуствувале 60 претставници на скоро сите села од Тиквешијата. ...

14 мај се навршија 75 години од формирањето на тиквешкиот партизански одред “Добри Даскалов“.

По долги и сериозни подготовки н...

Пере Тошев е роден во 1865 година во Прилеп, во семејство на богати и видни иселеници од Дебар.

Пере Тошев бил стар револуционер кој им...

"Оној што копнее, што работи да ја присоедини кон Бугарија или кон Грција, тој може да се мисли за добар Бугарин и ли за добар Грк, но не и ...

НА 17 април 1911 година во Кавадарци беше убиен народниот јунак и револуционер од времето на илинденскиот и поилинденскиот период Лазо Ри...

На 3 април 1921 година во с.Ваташа е роден Наќо Ангелов-Рочко.

Се образува во Ваташа, Кавадарци и Скопје. Во напредното младинско и рево...

На 28 март 1936 година по иницијатива на група вљубеници во фудбалот во берберскиот дуќан на Дончо Арсов било одржано основачко собрание ...

НА 23 март 1901 година започнала ТИКВЕШКАТА АФЕРА

На овој ден турските власти спроведуваат голема акција во девет тиквешки села во ко...

21 март 1922 година во Ваташа во трговско семејство е роден Миле Вчков.

Се образувал во Ваташа и Кавадарци каде завршил нижа гимназија...

На 20 март 1928 година Д-р Драгутин Ѓорѓевиќ го отворил првиот болнички стационар во Кавадарци.

Првата болница се наоѓала на десната с...

МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(770x120)